Koh Kho Khao


Rätt utanför kusten av Takuapa och lite norr om Khao Lak-regionen ligger ön Koh Kho Khao.

Koh Kho Khao är en stilla och lugn ö, nästan som en «Robinson Crusoe-ö». På piren hittar man nogra resturanger, små affärer och ett par skräddare. I tillägg är det några mindre barer och massageplatser längs den 18 km långa stranden. Med andra ord är det fortfarande en ”civiliserad” ö. Om du vill shoppa, hittar du allt du kan önska dig i Khao Lak, en halvtimmes körtur från ön.

Denne underbara ön är 64 kvadratkilometer stor, och det mesta av arealen är inte utvecklad/bebyggt. Här hittar du varierande natur och ett rikt djurliv. Mest berömd är ön för sin fantastiska strand, som sträcker sig längs hela västkusten. Stranden är 18 km lång, och i tillägg till några få turister så händer det att sköldpaddor lägger sina ägg där i november till februari.

Dom sista åren har det byggts några få resorter och små hotell på ön. Trots detta kan du fortfarande ofta vandra helt själv kilometer efter kilometer på stranden utan att möta någon annan människa. Längst i syd träffar du på några resturanger på stranden som är byggt av bambus. Här serveras det underbara maträtter till låga priser.

Hyr en motorcykel

Om du hyr en motorcykel så kan du enkelt ta dig runt på ön. Längs huvudvägen på ön kan du ta småvägar ner till många småställen på vägen norrut till Sunset Beach. På Koh Kho Khao odlar man både scampi och fisk.

Längst norrut på ön är natur och terräng annorlunda. Här möts hav och flod, något som ofta skapar vågor och flyttar enorma mängder med sand. Från år till år kan terrängen i vattnet utanför stranden vara väldigt olika. Här ligger resturangen Sunset Beach.

Solnedgångarna på Koh Kho Khao kan vara helt fantastiska och är ett favoritmotiv för alla med kamera. På resturangen kan du parkera motorcykeln och bege dig vidare mot den nordligaste spetsen av ön. På grund av dom stora sandytorna så tar solen speciellt gott här.

Baan Pak Koh – Piren

Tätbebyggelsen på Koh Kho Khao hette ursprungligen Baan Pak Koh, men kallas dagligt för Piren. Här finns6-7 matplatser, några barer med biljard och andra småspel, ett par turagenter, några små affärer och en (ATM) bankomat.